Fight Club 1: jeste li spremni izboriti se za svoju stvar?

CROWD s ponosom predstavlja novi projekt promocije internetske kulture, novih medija i tehnologija - Fight Club. Događaj je zamišljen kao sukob ideja, proizvoda, tehnologija, proizvođača iz slične ili iste niše, koje će zastupati fighteri podijeljeni u dva ili više tabora. Fight Club je i više od toga - mjesto upoznavanja, zabave i druženja. Prvi Fight Club održat će se u Zagrebu 18. travnja 2010. u 18.00 sati u Teatru Exit na temu vječnog sukoba: iPhone vs. BlackBerry.

Timmytoy

Udruga CROWD u 2010. nastavlja niz besplatnih događanja za sve zainteresirane pravne i fizičke osobe. Jedan od takvih događaja je naš novi projekt Fight Club. Nastao je na ideju predsjednice CROWD-a Lili Rodić, koja je dijelila želju svih nas da široj javnosti besplatnim događanjima pružimo uvid u moderne tehnologije i medije. Periodična događanja pod nazivom Fight Club zamišljena su kao spoj edukativnog i zabavnog programa, čiji je cilj okupiti sve one koji su zainteresirani ili profesionalno vezani uz nove tehnologije kao i one koji žele nešto naučiti na jedinstven i pristupačan način. Osim edukacije, značajan dio ovog događaja trebalo bi biti druženje i umrežavanje, razmjena kontakata te upoznavanje novih poslovnih partnera.

Prvi Fight Club, održat će se 18. travnja 2010. u Teatru Exit od 18.00 sati i sukobit će evangeliste dva najpoznatija smartphone uređaja današnjice, te se stoga održava pod nazivom: iPhone vs. BlackBerry. Članove oba tima predstavit ćemo tijekom idućih dana na web stranicama CROWD-a kratkim prikazom njihovih osobnosti i preferenci u izboru mobilnog uređaja.

Projekt Fight Club

Na svakom Fight Clubu predstavnici dvije suprotstavljene grupe (vrsni poznavatelji materije) i moderator (osoba iz javnog života, po mogućnosti neodlučna u dvoboju) vode verbalni dvoboj. Timove na Fight Clubu sačinjavaju dva do četiri borca, sastavljeni iz redova poznatih evangelista ovih uređaja, predstavnika proizvođača, osoba iz javnog života, ali i osoba koje su samo obični korisnici, na dnevnoj bazi. Očekujemo da će članovi timova svoja znanja i iskustva u korištenju uređaja prezentirati na zanimljiv i zabavan način, te potaknuti publiku na sudjelovanje.

Fight Club će posjetiteljima prikazivati pozitivne i negativne strane zastupljenih tehnologija ili stavova te im dati pogodnost da isprobaju tehnologije ili proizvode o kojima se tom prilikom raspravlja. Publika u dvorani podijeljena je u tri sektora: dva za pobornike suprotstavljenih strana i treći neodlučni, a po okončanju Fighta prebrojavat će se konvertiti. Publici je omogućeno sudjelovanje, navijanje, gađanje stress lopticama, izigravanje tribunala putem megafona i sve ostalo što moderator dozvoli.

Posebno se stavlja naglasak na atraktivnost govornika, programa i stvaranja show programa u kazalištu (scenografija, light show, razglas, režija...). Čitav događaj popratit će video stream uživo na Tportalu, te twitter wall (Wall of Silver) CROWD-ovca Domagoja Pavlešića. Publiku će za sudjelovanja darivati naši partneri.

Idući Fight Clubovi bit će vezani uz druge događaje koje organizira ili suorganizra CROWD i obogaćeni gostovanjima eminentnih stručnjaka.

Prijave za sudjelovanje

Rok za prijavu posjetitelja za prvi Fight Club je zaključuje se 17. travnja 2010. u 24.00h, a ukoliko se broj prijavljenih ranije popuni, prijave će se zatvoriti radi ograničenog broja posjetitelja u dvorani. CROWD se obvezuje na zaštitu tajnosti podataka prijavljenih osoba.

Prijavite se!

Predviđeno trajanje događaja je 3-4 sata, uz pauzu za networking sudionika i posjetitelja, a učestalost događaja je po jedno događanje svaka dva-tri mjeseca, odnosno četiri godišnje.

Organizatori i partneri CROWD Fight Cluba

Hrvatska udruga web developera CROWD, pokretač i organizator Fight Cluba, nevladina je i neprofitna udruga čiji je cilj i svrha promicanje i razvoj položaja web developera i svih drugih profesija i profesionalaca koji se bave internetom, razvojem weba, aplikacija, web servisa, web dizajnom, on-line promocijom, marketingom, društvenim medijima, serverskim smještajem, consultingom i ostalim uslugama iz područja web developmenata, kao i promicanje informacijskih tehnologija, informacijskog društva, širokopojasnog interneta, povezivanja građana i državne uprave putem informacijskih tehnologija, promicanje načela e-inkluzije, e-demokracije i e-uprave.

Financiranje ovog edukativnog i neprofitnog događaja pomogli su: Tportal, Poslovni dnevnik, T-Mobile, Ador, Imago, Novi kod, Centar za kulturu i film August Cesarec, Teatar Exit i mnogi drugi pojedinci.

Organizaciju CROWD Fight Club događaja usmjerava volonterski Upravni odbor u čijem sastavu su predsjednica Udruge Lili Rodić, dopredsjednici Željko Glavor i Ana Keglović Horvat, te članovi odbora Marko Rakar, Ana Radovčić i Nataša Novosel.

Pratite nas putem društvenih mreža i osigurajte svoje mjesto na Fight Clubu! CROWD potražite na Facebooku, Twitteru @crowdhr, Flickru, YouTube kanalu i LinkedIn grupi Crowd. Za sva pitanja i informacija obratite se na mail core@crowd.hr.

Fight Club 1: jeste li spremni izboriti se za svoju stvar?

Upišite komentar

Podaci