Fight Club debata e-knjige vs. tiskane knjige održana na INFO sajmu

Žestoka borba između polemičara koji su ukrstili svoje argumente na temu e-knjige vs. tiskane knjige održana je danas na pozornici kongresnog centra Zagrebačkog Velesajma. Moderator događanja Seid Serdarević sa zagovornicima e-knjiga i tiskanih knjiga progovorio je o aktualnom stanju na tržištu,  mogućnosti zarade kroz e-knjige ili tiskana izdanja, kakav je 'feeling' držati u ruci e-čitač ili tiskanu knjigu.

fc12

Fighteri na strani e-knjiga (Milena Bennini - bloggerica,  Robert Šipek - Sys Print, Branka Vuk - CARNet) naglasili su praktičnost i laku dostupnost e-izdanja. Dok su zagovornici tiskanih knjiga (Dražen Dabić -  Školska knjiga, Hrvoje Kovačević - književnik za djecu, Ljudevit Ludwig Bauer - književnik) isticali nezamjenjiv osjećaj listanja knjige, te da tiskane izdanja ostaju kao trajna vrijednost. D. Dabić navodi figurativan primjer da danas u  Hrvatskoj od tiskanih knjiga živi 12.000 ljudi a od e-knjiga 5.

Napeto nije bilo samo u dvorani. Fight Club su prenosili CARNet i Dnevnik.hr putem live stream-a. Na twitter zidu #fightclub12 stizali su razni komentari diskusije.