Društvenu mrižu bacat će Davor Runje

  • Vojnik: Davor Runje
  • Rod vojske: mrežni pleter
  • Vojno stručna specijalnost: (vidi službeni bio)
  • Vojno redarstvene akcije: Davor je zajedno s Joškom Oršulićem 2008. godine osnovao Drap d.o.o. - prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za izradu aplikacija i igrica na Facebooku. U zadnje dvije godine osmislio je i vodio produkciju 40-tak Facebook aplikacija, od kojih su neke bile hitovi sa šesteroznamenkastim brojem korisnika.
  • Ideja vodilja: istraumatiziran činjenicom da kao klinac nije popunio album Životinjskog carstva, sada na Facebooku liječi svoje frustracije
  • Stožer: www.drap.hr

Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s grupom kolega s FER-a osnovao Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP - ključnu tehnologiju koja je pokretala WinAMP i kojom je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju popularnog internetskog servisa za razmjenu glazbe Napster. Nakon sudskog zatvaranja Napstera, započinje rad na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu. Dobitnik je Phoenix & SSCLI nagrade Microsoft Researcha za svoj rad na programiranju višejezgrenih/višeprocesorskih platformi. Autor je 15-tak radova iz teorijskog računarstva i jednog US patenta.

Davor Runje

Upišite komentar

Podaci