Održan drugi Fight Club: Kruha i igara

U utorak, 8. lipnja 2010. u zagrebačkom Centru za kulturu i film August Cesarec, Teatar Exit održan je Fight Club 2: kruha i igara u organizaciji Hrvatske udruge web developera CROWD. Drugi Fight club sukobio je pobornike i protivnike društvenih mreža.

Prednosti društvenih mreža u poslovnom i privatnom životu zastupao je stručnjak za on-line marketing i društvene mreže Davor Runje iz tvrtke Drap, a vrlo predano bok mu je čuvao višestruko nagrađivani glumac, redatelj i umjetnički direktor Male scene Ivica Šimić. Njihove protivnike vlo je glasno predvodila glumica i direktorica kazališta Mala scena Vitomira Lončar, dok joj je u tome zdušno pomagao duhovit i omiljen književnik i kolumnist Ante Tomić. Moderatorica Fighta, Iva Šulentić, ponosno nosivši majicu Fight Cluba, imala je pune ruke posla jer su protivnici društvenih mreža bili vrlo glasni i tvrdi u svom stavu, a osobito je pri tome prednjačila ponekad isključiva Vitomia Lončar koja je povremeno izazivala burne reakcije i negodovanje iz publike. Loptice s CROWD logom letjele su i prema Anti Tomiću jer se očigledno vrlo raznolika i dobno šarena publika, već u startu opredjielila za društvene mreže.

Vrlo dobroj atmosferi i zabavi posebno je pridonjela gotovo obiteljska svađa bračnih drugova Ivice Šimića i Vitomire Lončar, koja je na samom Fightu i saznala neke detalje o svom suprugu kojih do tada nije bila svjesna, npr. činjenicu da je Ivica posjetitelj i nekih drugih mreža osim Facebooka. Fight Club ponovno je uživo preko live streama prenosio T-portal.

Da Figh Club 2 ne bude samo mjesto rasprave i zabave, pobrinula se domaća Twitter zajednica koja je ranije u akciji prikupljanja hardvera i softvera, na inicijativu dopredsjednice udruge Crowd Ane Keglović Horvat, uz asistenciju twitteraša Marija Bajkuše i Luke Sučića, prikupila tri računala i dosta periferne opreme. Zahvaljujući donacijama tridesetak članova Twitter zajednice, na kraju Fight Cluba računala su donirana SOS Dječjem selu Lekenik i Ladimirevci, te Udruzi umirovljenika i starijih osoba Špansko. Prigodnu plaketu dodijelio im je Mario Bajkuša, dok su se u ime organizatora svim sudionicima akcije zahvalile Ana Keglović Horvat i predstavnice organizacija čiji će se članovi i štićenici i na ovaj način približiti informacijskom društvu.

Reportažu o Fight Clubu 2 mogli ste pogledati i u emisiji e-Hrvatska na Hrvatskoj televiziji

Galeriju slika s Fight Cluba 2 pogledajte na našim Flickr stranicama.

Na kraju Fight Cluba 2, svi su posjetitelji tradicionalno druženje nastavili uz osvježenje ispred kazališta Exit. Borci i publika odmarati će se do jeseni, kada CROWD nastavlja s Fight Clubom i brojnim iznenađenjima, o čemu će redovito izvještavati na svojim web stranicama i kanalima društvenih mreža: Facebook, Twitter @crowdhr, Flickr, YouTube i LinkedIn. Za sva pitanja i informacija obratite se na mail core@crowd.hr.

CROWD zahvaljuje borcima na pozornici, voditeljici, sudionicima, onima koji su nas pratili putem streaminga na T-portalu, tweepovima i blogerima koji su twittali prije, uživo i poslije, kao svima koji su pomogli da još jedan Fight Club bude uspješno održan.

Upišite komentar

Podaci